hu en

Természettudományi Múzeum

Koppenhága

A pályázat célja a már egy területen lévő funkciók, továbbá a távolabb lévő zoológiai gyűjtemény és kutatás egy együttesben való elhelyezése. A pályázat kiírója ötleteket várt a különböző kiállítási területek, a gyűjtemények, és a kutatás elhelyezésére, továbbá a kiállítási koncepcióra. Az „Ezüst Négyzet” eklektikus épületeit üvegházakkal kötöttük össze. Az új csarnokok beékelődnek a historizáló kiállítóterek közé, egy barokk térsorrá kapcsolva össze a múzeum tereit. A régi és az új váltakozása által generált ritmus jótékony feszültséget ébreszt nemcsak térben, hanem a múzeum kiállítási koncepciójában is.    A tervezés fontos szempontja volt a kiállítóterek flexibilis használhatósága, illetve a bejárati tér közösségi térként való megfogalmazása. A bejárat egyben az egész komplexum interface-e, az üvegfelületen át a nagy bálna csontváza hívogatja a látogatókat. Az itt elhelyezett funkciók különböző minőségű elhatárolással rendelkeznek. A zárt terek falainál a tartószerkezet előtt függőleges növényfalat telepítettünk. A szándék a növények megszokottól eltérő, absztrakt, műtárgy-szerű használata volt.
2009, megvételt nyert tervpályázat.